Tehetséggondozó Program (DETEP)

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja 2008 szeptemberében indult.

Azoknak a hallgatóknak szól, akik a kötelező tantárgyakon túl érdeklődnek a kutatás iránt, egy-egy témában szeretnének jobban elmélyülni.

A szabályzat szerint minden aktív, nappali és levelező tagozatos hallgatónak, aki tanulmányait nem szakította meg két szemeszternél hosszabb időszakra, rendelkezik legalább két lezárt félévvel.

A program célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakozását, amesterképzésre és PhD képzésbe való bejutást.

Témavezetők segítségével, egyéni munkaterv szerint folyik a kutatómunka. A Neptunban regisztrálni kell a képzést, és egy ún. konzultációs kreditet kell felvenni, melyet a témavezető hirdet meg, ennek teljesítése a programban maradás feltétele. Képzési kredit félévente legfeljebb 3.

A programba egyéni jelentkezéssel minden szeptemberben és februárban lehet bekerülni. Minden naptári év elején lehet pályázni a DETEP ösztöndíjra, erről a DETEP tagok Neptun üzenetben és e-mailben értesülnek. Erre azok pályázhatnak, akik az előző naptári évben valamilyen teljesítményt, produktumot hoztak létre, ezeket teljesítménykategóriába soroltuk, és teljesítménykreditekkel jutalmazzuk.

A program honlapja: https://detep.unideb.hu/

Frissítés dátuma: 2019.09.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.