Kutatási témák

Elektromos motorok dinamikai modellezése és szimulációja

Elektromos hajtású prototípus versenyautók, valamint korszerű járműhajtásokban alkalmazott elektromos motorok dinamikai modellezése, szimulációja és kísérleti vizsgálata. Egyes motorjellemzők meghatározása egyedi mérőrendszerrel.

 

Energiaföldrajz, mérnökgeográfia

A megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségeinek vizsgálata a településállományban. Energetikai szempontból teljesen önellátó települések megvalósítása, az energiaátmenet kérdései. Átfogó mérnöki megoldások a globális energiarendszer, az emberiség által okozott környezeti problémák és a Föld-rendszer terén.

 

Képességek felmérése és fejlesztése, oktatásmódszertani fejlesztések

Pályaorientáció, a mérnöki szemlélet, gondolkodásmód kialakítása. A problémamegoldó és a modellalkotási képesség fejlesztése. Módszertani fejlesztés a mérnökhallgatók térszemléletének felmérésérek és fejlesztésére.

Frissítés dátuma: 2022.11.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.