Játékos foglalkozások - Színjáték

Modellkedés

Mechanikus beszéd

Térérzékelés

Okos térkép

Drótozott programok

SZÍNjáték

 

SZÍNjáték - Játékos ismerkedés a színek világával

Felelős: Perge Erika

 

 

A legtöbb információ a szemünkön keresztül áramlik hozzánk a minket körülvevő színes világból. Minden napunk azzal kezdődik, hogy kinyitjuk a szemünket… és nézünk. De látunk-e?

Mit látunk és hogyan látjuk? Milyen színeket érzékelünk? Miért ezeket érzékeljük? Mi befolyásolja színek érzékelését? Hogyan hatnak ránk, miként befolyásolnak minket a színek? Hogyan tudunk mi hatni másokra a színekkel? Tudod-e, hogy a mobiltelefonod képernyőjén megjelenő sárga színt hogyan lehet létrehozni kék, zöld ill. piros szín kombinációjával?

Programunk vendégeként ezekre a kérdésekre választ kaphatsz. Érdekes kísérleteket végezhetsz a színes fényekkel és a színes festékekkel (egy forgó tárcsa segítségével), valamint színkeverési, színfelismerési és szín összehasonlító gyakorlatokat végezhetsz.

Ismerd meg az optikai művészet jeles képviselőit és azok alkotásait, amelyben az átlagos geometriai és matematikai törvények a színekkel kombinálva hatnak.

Ismerd meg az optikai illúziók fajtáit, a geometriai, a fény és a szín illúzióit valamint az utóképek keletkezésének okát és módját.

Alkoss velünk színes képeket, melyek optikai hatásuk révén a térérzet, a mozgás, a vibrálás és a színmódosítás érzetét keltik!

Frissítés dátuma: 2018.10.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.