Mérnöktanári képzés

A Debreceni Egyetem Műszaki Karon 2023. szeptemberben újra indul a képzés a Mérnöktanári szakon

  • Gépészet-mechatronika,
  • Építő-építészet, valamint
  • Környezetvédelem-vízgazdálkodás szakirányokon.

Főiskolai / BSc szintű szakirányú mérnöki végzettséggel rendelkezők 4 féléves képzésen szerezhetnek tanári oklevelet.
A 4 féléves képzés 3 félévre rövidül azok esetén, akik több éves tanítási gyakorlattal rendelkeznek köznevelési intézményben.
Egyetemi / MSc szintű szakirányú mérnöki végzettséggel rendelkezők, valamint főiskolai szintű szakirányú mérnöktanári végzettséggel rendelkezők esetén a képzési idő 2 félév.
A képzés államilag támogatott formában indul, elsősorban levelező munkarendben. Az állami támogatás akkor érvényesíthető, ha a jelentkezőnek a korábbi felsőfokú tanulmányai alatt nem érte el a 12 támogatott félévet. Ha a jelentkező nem jogosult államilag támogatott képzésre, akkor költségtérítéses formában végezheti a szakot.
Jelentkezni az országos felvételi rendszerben (felvi.hu) lehet 2023 februárban.

Szakirányok

Képzési formák

Tantervek

Szakmódszertan

Gyakorlat

A képzéssel kapcsolatos további információkért forduljanak a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Alaptárgyi Tanszék munkatársához, Tóth Nórához a címen.

Frissítés dátuma: 2022.09.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.