Játékos foglalkozások - Modellkedés

Modellkedés

Mechanikus beszéd

Térérzékelés

Okos térkép

Drótozott programok

SZÍNjáték

 

 

Modellkedés - Mit, miért és hogyan számolunk?

Felelős: Vinczéné Dr. Varga Adrienn

 

 

Gallilei óta tudjuk, hogy „A természet könyvét a matematika nyelvén írták”, és ehhez hozzá tehetjük, hogy az olvasni tud belőle, aki ismeri ezt a nyelvet.

A matematikai tudás akkor válik élményszerűvé, ha alkalmazható eszközként nyilvánul meg: meg tudjuk fogalmazni a matematika nyelvén azokat a problémákat, amikkel természeti, a társadalmi és a műszaki folyamatok tanulmányozása során találkozunk és választ tudunk adni a matematika eszközeivel.

A program során vizsgált hétköznapi jelenségekhez kapcsolódóan együtt találunk rá a hatékony matematikai modellekre, melyek felírása a problémák megoldásának jelentős és kritikus lépése.

Frissítés dátuma: 2018.10.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.