Mini állásbörze a Műszaki Karon

2020, február 25 - 14:01
Több mint 200 érdeklődőt, középiskolásokat, leendő és jelenlegi hallgatókat vonzott a Mini állásbörze, amelyet idén már 3. alkalommal rendezett „Megtalálod a jövőd útját” mottóval február 25-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

Az érdeklődőket 22 műszaki cég – köztük az FAG, a KRONES, az NI, a HUNÉP,  a BOSCH, a DKV, valamint a DIEHL Aircabin Hungary - várta gyakornoki és álláslehetőségekkel az Ótemető utcai campuson.


– A programnak köszönhetően remélhetőleg a középiskolásokat is sikerül „megfertőzni”, hogy a jövőben minél többen válasszák a műszaki pályát – fogalmazott megnyitójában Szűcs Edit. A Műszaki Kar dékánja hangsúlyozta: Debrecen hihetetlen fejlődésen megy keresztül az ide érkező, betelepülő cégek révén, és ennek köszönhetően ezek a vállalatok megteremtik a lehetőséget arra, hogy a műszaki diplomát szerző hallgatók megtalálják életpályájukat.


– A szeptemberben induló járműmérnöki szak pedig – amellyel a kar régi álma valósul meg – több cégnek, így a hamarosan induló debreceni BMW gyárnak is megfelelő szakmai utánpótlást tud majd biztosítani – tette hozzá Szűcs Edit.


A diákok a rendezvénynek köszönhetően első kézből szerezhettek ismereteket a régióban működő cégek tevékenységéről, ennek segítségével dönthetnek majd arról, melyik munkahelyen, milyen munkakörben szeretnének elhelyezkedni a diplomaszerzést követően.


A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 azonosítószámú „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című pályázat keretében valósult meg.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.