Diehl Design díjátadó a Műszaki Karon

2019, december 17 - 15:46
3D technikát alkalmazó tervezőversenyt hirdetett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának alap- és mesterszakos hallgatói számára „Diehl Design Competition" címmel a kar stratégiai vállalati partnere a Diehl Aviation Hungary Kft.

A megmérettetés eredményhirdetését kedden tartották a kar Diehl Aviation Gépészeti Tervező Laboratóriumában. A 12 munkaállomásos tervező labor – melyet a cég 2018-ban az egyetemmel közösen alakított ki – lehetőséget teremt arra, hogy még több sikeres és tehetséges mérnök hagyja el a Debreceni Egyetemet.

– Hosszú évek munkájának eredményét testesíti meg a Diehl Aviation Gépészeti Tervező laboratórium, amely lehetőséget teremt a hallgatóknak arra, hogy olyan szintű tudás birtokába jussanak, amellyel megállják helyüket a munka világában – fogalmazott köszöntőjében Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Diehl Aviation Hungary Kft. 2013 óta szoros kapcsolatot ápol.

– Az együttműködés keretein belül a vállalat csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, közreműködött a járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában, valamint részt vesz az alap- és mesterszak oktatási tevékenységében – ismertette az együttműködés sikertörténetét Szűcs Edit, a Műszaki Kar dékánja.

A megmérettetés négy fordulóból állt, ami három tervezési és egy, a cég életével és munkájával kapcsolatos kvízfeladatot foglalt magában. A verseny első három helyezettje a Diehl Aviation Hungary Kft. ügyvezetőjétől, Christian Utz-tól vehette át nyereményét, a Wizz Air Légitársaság járatain beváltható utazási utalványt.

A nyertesek:
1.       File Máté
2.       Kiss Patrik
3.       Fekete Ádám

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.