Határtalan építészet

2019, október 10 - 13:10
A Bauhaus megalapításának centenáriuma áll az Árkádia Konferencia tematikájának középpontjában, amelyet már 9-ik alkalommal rendez meg október 10-11-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszéke.

A „Határok” nevű idei rendezvényen folytatva az eddigi hagyományokat olyan alkotók - építészek, képzőművészek – tartanak előadást és foglalkozásokat is, akik nem csupán szigorúan saját területükkel foglalkoznak, hanem a határokat feszegetve összművészeti megközelítéssel dolgoznak.

- Nem művészettörténeti szempontból, közvetlen módon, hanem az iskola egyik fontos jellegének, az összművészeti látásmódnak és alkotásmódszertannak az egyre intenzívebb és gyakoribb kortárs megjelenésére fókuszálunk – fogalmazott megnyitójában Szentirmai Tamás építész. Az  Építészmérnöki Tanszék vezetője hangsúlyozta: tágítani kell az építészet definícióját, hogy a hallgatók minél szélesebb látókörrel, gyakorlati megközelítéssel, többszempontú felhasználással alkalmazzák majd végzés után a gyakorlati életben az itt tanultakat.

A rendezvénynek első alkalommal ad otthont a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a közelmúltban nyílt meg a galéria „panel” tárlata, amely elsősorban Debrecen és a régió paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, ugyancsak interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, az építészet és a művészet eszközeivel.

A kétnapos rendezvényen délelőttönként az előadásoké a főszerep, délutánonként pedig gyakorlatiasabb, interaktívabb események, kerekasztal beszélgetések, workshopok, műhelyek várják a hallgatókat és érdeklődőket.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.