BMW: tavasszal kezdődhet a gyárépítés

2019, szeptember 24 - 16:23
A Debreceni Egyetem szerepvállalását méltatta Palkovics László a német autógyár debreceni üzemének telekvásárlásárlásáról szóló szerződés aláírásán mondott köszöntőjében. Az innovációs és technológiai miniszter beszélt az egyetemi mérnökképzés fejlesztéséről is.

Tavasszal indulhat a BMW debreceni gyárának építése – jelentették be kedden délelőtt a Kölcsey Központban, ahol ünnepélyes keretek között írták alá az Északnyugati Gazdasági Övezetben épülő BMW-gyár telekvásárlásával kapcsolatos szerződést a német autóipari vállalat, a kormányzat és a város képviselői.

Az eseményen köszöntőt mondott Papp László, Debrecen polgármestere, Michele Melchiorre, a debreceni BMW-gyár ügyvezető igazgatója, Magyar Levente, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, valamint Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter köszönetet mondott Szilvássy Zoltán rektornak és Bács Zoltán kancellárnak, hogy a Debreceni Egyetem tradicionális egyetem létére nyitott volt, hogy új alapokra helyezze műszaki képzését a gazdaságfejlesztés érdekében.

- A kormány 35 milliárd forintot szán a debreceni oktatási rendszer fejlesztésére. Ennek egyik pontja a Debreceni Egyetem mérnökképzésének a továbbfejlesztése. Azt szeretnénk, ha a debreceni lenne az ország egyik legjobb műszaki egyeteme, és évente 400-500 új mérnököt képezne, köztük külföldi hallgatókat is – jelentette ki Palkovics László.

Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: az egyetemek és a vállalatok tudományos és kutatási együttműködésének támogatására a kormány nyolc science parkot tervez létrehozni – közülük egyet Debrecenben.

Sajtóiroda - TPL

Fotók: MTI - Czeglédi Zsolt, Miskolczi János


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.