Kihívások és tanulságok

2018, március 8 - 15:01
Gazdálkodó szervezetek ismertetik a műszaki menedzsment területén szerzett tapasztalataikat, és mutatják be jövőbeli terveiket, elképzeléseiket a szakmai közönség előtt a Műszaki Kar tudományos tanácskozásán.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara „Kihívások és tanulságok a menedzsment területén” címmel rendez március 8-9-én kétnapos nemzetközi tudományos konferenciát, amelyen 19 ország – köztük India és Irán – több mint 150 szakembere vesz részt. A tanácskozás központ témája az idő és a minőség kapcsolatának vizsgálata, különös tekintettel a változás-, a stratégiai- és a logisztikai menedzsment kihívásaira.


- A karon alap- és mesterszakon is képezzük a leendő műszaki menedzsereket, és igazán örömteli, hogy két éve már külföldi hallgatók is választhatják ezt a szakot, amelyet – pontosan a nemzetközi szerepvállalás miatt – célszerűbb lenne ipari folyamatmérnök képzésként hirdetni – mondta az unideb.hu portálnak Szűcs Edit. A dékán hangsúlyozta: a szakma számára fontos, hogy a kar lehetőséget teremtsen, és fórumot biztosítson –  idén már 3. alkalommal – a legújabb tudományos eredmények megosztására, a kutatói kapcsolatok építésére.


A Debreceni Egyetemen a Műszaki Karon és a Gazdaságtudományi Karon valósul meg menedzserképzés a Popp József vezette Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola szoros együttműködésével.


– A hagyomány- és kapcsolatteremtés kiváló alkalma a mostani nemzetközi tanácskozás – fogalmazott megnyitójában Popp József. A professzor kiemelte, hogy a konferencia, amellett, hogy a hagyományos módon mutatja be az elért eredményeket, új témák - mint az automatizáció, a robotika és a sportmenedzsment – ismertetésére is vállalkozik.


A tudományos tanácskozás a csütörtöki plenáris ülés után pénteken szekcióülésekkel folytatódik a Műszaki Karon.


Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.