Mérnökképzés a jövő iparának

2018, január 16 - 11:08
Folyamatosan megújuló képzéssel 7 alap- és 7 mesterszak, valamint több szakirányú továbbképzési szak széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

Az egyetem karai közül egyedüliként a Műszaki Kar valósította meg azt, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathatnak tovább.

– Számunkra fontos, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsássuk el végzett diákjainkat, akik a képzés folyamatos átalakításának, a specializációk bővítésének, valamint a kar széleskörű intézményi kapcsolatainak köszönhetően az ipar 4.0 ismereteinek birtokában, a munkaerőpiac igényeinek, elvárásainak megfelelő diplomát szerezhessenek – mondta az unideb.hu portálnak Szűcs Edit.

A dékán kiemelte: az ipari vállalatokkal ápolt kapcsolatok fontosságát szem előtt tartva a jelenlegi egy, már zajló duális képzés mellett – amelyet az egyetem történetében először a Műszaki Kar vezetett be – további három szakon folyik az előkészítő munka duális képzés indítására.

- A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően szinte biztos, hogy aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit.

A kar lehetőséget teremt arra is, hogy a diákok külföldi tapasztalatokat szerezzenek, többek között az Erasmus-program nyújtotta lehetőségekkel.

Örvendetes egyébként, hogy a kar stabil hallgatói létszámán belül egyre növekvő tendenciát mutat a külföldi diákok száma, jelenleg több mint 400-an tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Azok számára pedig, akik még nem döntöttek arról, hol szeretnének továbbtanulni, január 18-án nyílt
napot tart a Műszaki Kar, ahol a tanárok, diákok közreműködésével, előadások, bemutatók során lehet ismerkedni a képzési kínálattal és az itt folyó diákélettel.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.