Nem csak mérnököket keresnek

2017, október 27 - 11:11
A MÁV is beszáll a Debreceni Egyetem hallgatóiért folytatott munkaerő-piaci versenybe. A cégcsoporttal kötött megállapodás részleteiről egyeztettek a vállalat szakemberei az egyetemi vezetőkkel csütörtökön az intézményben.

A hazai műszaki, technológiai és természettudományi képzés színvonalának emelése érdekében május elején írta alá együttműködési keretszerződést a Debreceni Egyetem és a MÁV-csoport. A közös képzési és kutatási programok, illetve tudományos események szervezése, szakmai gyakorlóhelyek biztosítása mellett az együttműködésben hangsúlyos szerepet kap a kiemelkedő tehetségek egyéni gondozása is. A közös munka részleteiről csütörtökön tárgyaltak a cégcsoport humán-, illetve IT üzletágának vezetői a Pintér Ákos általános rektorhelyettessel, valamint az Informatikai, a Műszaki, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar vezetőivel.

A találkozón MÁV szakemberei ismertették a cég struktúráját, kitérve az egyes területek által támasztott elvárásokra.

- Mint kiderült, legnagyobb létszámban informatikusokra van igény, de a villamosmérnöktől a műszaki menedzsereken át a vegyészekig többféle szakembert keresnek, ráadásul az ország szinte minden pontjára, ami nagy előny lehet a leendő munkatársak bevonásában – tájékoztatott a megbeszélésről Pintér Ákos általános rektorhelyettes.


A kari vezetőkkel arról is egyeztettek, hogy a MÁV munkatársai miként tudnánk bekapcsolódni az egyes képzésekbe. A felek megállapodtak abban, hogy a cégcsoport részt vesz a különböző egyetemi és kari rendezvényeken, például az Állásbörzén és Karriernapon, valamint a kari szakmai napokon, illetve a jövőben rendszeres szakmai előadásokat tartanának az intézményben a vasúti szakemberek.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.