Győzelem a Mérnökök Ligájában

2021, április 28 - 14:21
Elsöprő sikert arattak a Debreceni Egyetem Műszaki Karának (DE MK) hallgatói az idei Mérnökök Ligája online esettanulmányi versenyen, amelyet nyolcadik alkalommal rendezett meg az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori gyára.

Az angol nyelvű versenyre kizárólag a műszaki felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói státusszal rendelkezők nevezhettek. Az innovációs megmérettetés április 22-i döntőjébe a Műszaki Kar két csapata is bejutott, és a cég által kijelölt gyakorlati problémára nívós, látványos és gazdaságos megoldást nyújtva megszerezték a képzeletbeli dobogó első és második fokát.

Első helyezést ért el a DE MK „Kókány Bt." csapata, melynek tagjait – Csontos Hajnalka, Kiss Levente és Szücs Dávid Zoltán – egy-egy iPhone 12 okostelefonnal díjazta a szakmai zsűri. Az ezüstérmet és az ezzel járó három iPhone XR-t a Harcsa Tamás, Sápi Csaba és Tóth Norbert összeállítású „Tokmányok" csapata hozhatta haza. 

– Számos előnnyel jár a hallgatók számára a gyári környezetet igénylő verseny, hiszen azon túl, hogy szakmai tapasztalatot szerezhetnek, a gyakorlatban is kipróbálhatják elméleti tudásukat – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Pamper Miklós. A Műszaki Kar Mechatronikai Tanszék mesteroktatója, egyben a zsűri tagja kiemelte: a Mérnökök Ligája kiváló alkalmat teremt évről évre, hogy diákjaink leendő mérnökként ízelítőt kapjanak a valós projektek fejlesztése révén a cég életének, működésének megismerésére, ugyanakkor egyszerre végeznek team-munkát és gyakorolják, hasznosítják angol nyelvtudásukat is.

A verseny nyertesei egyben lehetőséget kapnak arra is, hogy részt vegyenek a vállalat nyári gyakornoki programjában.

Sajtóiroda - BZs 


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.