Sikeres gépészképzés a MK-n

2021, február 17 - 08:46
Ebben a félévben is meghirdette a CAM rendszerek megismerésére irányuló, gyakorlatorientált tantárgyát a tavalyi sikeres, első kurzus után a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Manz Hungary Kft.

A járványhelyzet miatt egyelőre online zajló képzésre idén már 58 alapszakos gépészmérnök-hallgató jelentkezett, közülük a duális formában tanulók a 7 félév során tanulmányaikat felerészben a vállalatnál töltik.

A Debreceni Egyetem (DE) Műszaki Karának (MK) nappali- és levelező, alap- és mester gépészmérnöki képzésein összesen mintegy 1000 hallgató tanul. A Manz Hungary Kft. a nappali gépészmérnöki alapszak CAM rendszerek című tárgy gyakorlati oktatását vállalta, amely – az előző félév tapasztalatai alapján – népszerű a diákok körében.- A Műszaki Kar a gépészmérnöki duális képzésben jelenleg több mint 20 vállalattal – köztük 2015 óta a Manz Hungary Gépgyártó Kft-vel – működik együtt, és ez a szám a növekvő céges érdeklődés miatt folyamatosan emelkedik – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Mankovits Tamás.

A DE MK Gépészmérnöki Tanszékének vezetője hangsúlyozta: a duális képzés valamennyi érintett – hallgató, egyetem és közreműködő cég – számára előnyöket nyújt, hiszen a diákok a szerzett gyakorlat révén biztos munkára számíthatnak, a vállalat pedig a hallgatókkal tervezni tud a végzést követően, hiszen azonnal felelősségteljes mérnöki feladatot bízhatnak rájuk a már ismert környezetben.

- Az EdgeCAM szoftvert több éve használjuk az egyetem, de úgy vélem, hogy a szoftver oktatása még autentikusabb egy olyan tapasztalt mérnöktől, akinek ez a mindennapi szakmai tevékenysége – tette hozzá a tanszékvezető.A közös képzésben jelenleg résztvevő hallgatók 2022 januárjában, a sikeres államvizsgát követően gépészmérnök oklevelet szereznek, amellyel az ipar teljes vertikumában, de elsősorban a gép- és járműipar területén tudnak elhelyezkedni.

Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.