Mérnöktanárok a Műszaki Karon

2020, június 11 - 14:22
Hosszú idő után ismét mérnöktanárok végeztek a Debreceni Egyetem Műszaki Karán, ahol 10 év elteltével 2019-ben indult újra a képzés gépészet-mechatronika, építő-építészet és környezetvédelem-vízgazdálkodás szakirányokon.

Tizenegy mérnöktanár mesterszakos hallgató tett sikeres záróvizsgát június 4-én a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

- A debreceni és a regionális iparfejlesztés fontos feltétele a szakképzés fejlesztése, ehhez elengedhetetlen a műszaki középiskolák tanári utánpótlásának biztosítása, a mérnöktanárok új generációinak képzése – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Kocsis Imre.

A kar Műszaki Alaptárgyi Tanszékének vezetője kiemelte: a képzés a 2019-20-as tanévben gépészet-mechatronika, építő-építészet és környezetvédelem-vízgazdálkodás szakirányokon indult el, de további mérnöki területekhez tartozó specializációkra is van érdeklődés.

A Műszaki Karon záróvizsga csak a vizsgázók személyes megjelenésével engedélyezett, de a bizottságok külső tagjai távolról is bekapcsolódhattak a vizsgáztatásba, így ők – a koronavírus okozta különleges körülmények miatt – online vettek részt a vizsgáztatásban.

A számonkérés helyszínén, egy nagyméretű előadóteremben a bizottság tagjai mellett mindig csupán egy hallgató adott számot tudásáról, betartva ezzel a biztonsági előírásokat.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.