Díjazott hallgatók a Műszaki Karon

2020, június 10 - 13:46
Sikeresen szerepelt a Debreceni Egyetem Műszaki Karának két építész MSc-hallgatója a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Lakóépülettervezési Tanszéke által kiírt ötletpályázaton. Czirják Róbert megosztott harmadik helyezést ért el, Hawrlant Benjámin pedig dicséretben részesült.

Januárban a BME Győri Péterrel, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei volt igazgatójával együttműködve hallgatói ötletpályázatot hirdetett „RELOAD – Az Alföldi átmeneti szálló újragondolása és bővítése" címmel. A tervezési feladat a magasabb igényszintre való átalakítás és bővítés mellett az épület közelében lévő üres telek végleges, vagy átmeneti hasznosítása volt.

A felhívásra az ország szinte valamennyi, műszaki képzést folytató felsőoktatási intézményéből, így a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról is érkeztek pályamunkák.

– Igazi szakmai kihívást jelentett hallgatóink számára a feladat, hiszen a műszaki megoldás mellett a hajléktalanság, mint szociálisan érzékeny témafelvetés is szerepelt a pályázatban, de mesterszakos diákjaink sikerrel, komplex módon megközelítve oldották meg a problémát – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Szentirmai Tamás, a DE Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszékének vezetője.

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a pályaműveket a bírálóbizottság online értékelte ki, és a pályázat eredményhirdetése is virtuálisan zajlott május 27-én. A Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszék két építész mester szakos hallgatójának munkáját is díjazták: Czirják Róbert megosztott harmadik helyezést ért el, Hawrlant Benjámin pedig dicséretet kapott.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.